Last van Tinnitus, Oorsuizen?

Jouw Yin en Yang weer in balans dankzij Acupunctuur

Jouw therapeut voor pijn en andere aandoeningen

Welkom

Ik ben Richard Zoutman, gediplomeerd klassiek acupuncturist en behandel uiteenlopende klachten volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Zelfgenezing en Natuurgeneeswijzen hebben mij altijd aangetrokken. Het menselijk lichaam is van nature continu bezig om de evenwicht te bewaren, ook wel homeostase genoemd. Maar soms is er een verstoring en raakt het uit balans.

“Het mooie van dit vak vind ik de holistische wijze van diagnostiek. Lichaam en geest is één geheel, waarbij de balans tussen Yin en Yang de basis is.”

“Het mooie van dit vak vind ik de holistische wijze van diagnostiek. Lichaam en geest is één geheel, waarbij de balans tussen Yin en Yang de basis is.”

 (Laser) Acupunctuur als behandeling bij tinnitus / oorsuizen

 

Bijna iedereen heeft vanaf jongs af aan wel eens een piep of ander geluid gehoord die kort aanwezig was en gelukkig helemaal weer verdween. Helaas hebben telkens meer mensen chronisch last van oorsuizen, dit wordt nu geschat op 10% van de volwassen mensen. Oorsuizen is een vorm van Tinnitus. Tinnitus is de medische term voor het waarnemen van een continu geluid in de oren of vanuit de hersenen.

Symptomen van oorsuizen

Een persoon met tinnitus hoort voortdurend geluiden die niet vanuit de directe omgeving komen. Deze geluiden kunnen verschillend in toon en volume zijn. oorsuizen is één van deze geluiden. Andere geluiden die worden gehoord zijn: zoemen, fluiten, rinkelen, brommen of een pieptoon. Ook is er een verschil in het ervaren van continu geluid en pulserend geluid.

Oorzaken van tinnitus

Er zijn inmiddels zeer veel oorzaken (meer dan 200!) te vinden op medische informatieve sites. Tezamen met de verschillen in waarnemingen van geluiden kan je al snel concluderen dat het een lastige klacht is die niet zomaar met een enkel medicijn of standaard therapie op te lossen is. Tinnitus gaat vaak ook gepaard met een vorm van gehoorverlies. Tinnitus klachten kunnen ontstaan of verergeren wanneer er sprake is van blootstelling aan hard geluid, stress, depressie, een verhoogde bloeddruk, maar ook het gebruik van medicijnen.

Tinnitus / Oorsuizen genezen

Er bestaat helaas nog geen wetenschappelijk aantoonbare medicatie of therapie die tinnitus geneest. Eventuele medicatie wat wordt voorgeschreven zijn vooral anti depressiva, kalmerende medicijnen en beta blokkers.
Sommige personen hebben baat bij bepaalde voedingssupplementen. Dit zijn voornamelijk Zink, Ginkgo Biloba en Magnesium.

Behandeling met acupunctuur

Acupunctuur kan helpen om de tinnitus klachten te verminderen omdat er binnen de Chinese geneeskunde wordt gediagnosticeerd vanuit een holistisch geheel. Lichaam en geest zijn hierin één. Er is dus geen standaard formule om tinnitus te behandelen, maar er wordt een diagnose gesteld op het geheel aan klachten en bevindingen. Door het rangschikken van deze antwoorden zal een diagnose geformuleerd worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn Nier Yin of Yang leegte, Stijgend Lever Yang, Lever Qi stagnatie of ook Lever vuur. De WHO heeft acupunctuur sinds 2019 (eindelijk) erkend als volwaardige therapie voor meerdere uiteenlopende lichamelijke en geestelijke klachten.

Een acupunctuur behandeling zorgt altijd wel voor een stuk ontspanning. Ik neem ruim de tijd voor u en de behandeling. Liggend op de behandeltafel is het prima om even een power nap te nemen, terwijl de naaldjes hun werk doen.

Tinnitus wordt vooral gezien als een chronische klacht, dit houdt in dat de klacht vaak al maanden tot jaren aanwezig is. Dit betekent dat u zal moeten kiezen voor een behandeltraject. Dit klinkt als vanzelfsprekend maar ik wil niet de verwachting wekken dat tinnitus na één acupunctuur behandeling sterk verbeterd zal zijn. Enige verbetering kan soms maanden duren en is geheel afhankelijk van u als persoon en de leefomstandigheden.

Laser acupunctuur

Wanneer u liever geen naalden wilt voelen kan Lasertherapie worden ingezet. Daarbij bestaat er een specifieke frequentie die vooral in Duitsland uitvoerig is getest bij tinnitus klachten. Ook deze behandeling kan positieve resultaten geven. De behandeling bestaat uit een koptelefoon met laserlicht wat het binnenoor (cochlea) behandelt. 

Spontaan tinnitus opgelopen?

Heeft u tinnitus opgelopen sinds een paar dagen? Kom dan snel langs in mijn praktijk, want hoe eerder we de behandelingen starten hoe groter de kans is op geheel herstel!

Tinnitus Therapie

Bent u geïnteresseerd en wilt u een afspraak maken? Scroll dan iets naar beneden en doe een online boeking op een dag en tijdstip dat het u uitkomt. De eerste intake duurt zo’n 90 minuten en de volgende behandelingen 45-60 minuten.

Investeer in jezelf

Wilt u meer weten of bent u benieuwd of acupunctuur de juiste therapie is voor uw klacht? Neem dan contact met mij op. U kunt mij bereiken op 06-55528437 of stuur een bericht via onderstaand contactformulier.

Afspraak maken

Bent u geïnteresseerd en wilt u een afspraak maken? Scroll dan iets naar beneden en doe een online boeking op een dag en tijdstip dat het u uitkomt. De eerste intake duurt zo’n 90 minuten.

6 behandelingen, 5 betalen

Voor chronische klachten als tinnitus, kunnen de therapie kosten aardig oplopen. Daarom bied ik u graag een gratis intake en behandeling aan, wanneer u kiest voor een pakket van 6 behandelingen. De kosten zijn dan na 6 behandelingen € 50,- per behandeling. De behandelfrequentie is bij voorkeur wekelijks en bij spontane tinnitus zelfs wenselijk om de dag.

De nota kan meestal deels worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar, mits aanvullend verzekerd.
U kunt eigenlijk altijd bij mij terecht, ook in de avonduren en op een zaterdag. Graag tot ziens!

 

Boek direct online uw afspraak

Neem contact op

ADRES

Pompmolenlaan 26
3447 GK WOERDEN

richard @ acupunctuur-zoutman.nl

06 55528437