Een behandeling van een knie gewricht met acupunctuur

Acupunctuur als behandeling bij stress klachten

 

Stress is tegenwoordig een voor de hand liggende klacht waar 50% van Nederland volgens de cijfers mee kampt. Oma vertelde wel eens, als je het woordje ‘te’ ervoor kan zetten, dan is het ongezond. En zo is dat zeker ook met stress; een korte periode stress op je werk, financiële of familiaire situatie zal in je leven waarschijnlijk meer dan eenmaal voorkomen. Maar wanneer het te vaak voorkomt of te langdurig aanblijft dan kan (lees: gaat) dit leiden tot lichamelijke en geestelijke klachten.

Hoe gelukkig we in Nederland dan ook mogen zijn, we leven in een stressvolle maatschappij. We zijn met z’n allen gaan 2-verdienen om de hoge vaste lasten te kunnen betalen en daarvoor moeten we ook nog eens gemiddeld 1,5 uur per dag reizen waarbij je de pech kan hebben dat een groot stuk daarvan file rijden is. Het is normaal geworden, maar hoe normaal is dat als de balans tussen inspanning en ontspanning ver te zoeken is? Feit is dat half Nederland de huisarts bezoekt voor  klachten door stress en dat is een heel hoog cijfer.

Stress is een verzamelnaam voor de verschillende reacties die worden geuit. Dit zijn eigenlijk de alarmsignalen waarbij de boodschap toch echt is, doe er wat mee en voorkom erger. Het negeren van stress kan serieuze klachten teweeg brengen zoals een Burn-Out, depressie, angstaanvallen, hernia en pijnlijke onderrug klachten, oorsuizen, insomnia, hoge bloeddruk maar ook hart en vaat ziektes. Eigenlijk teveel om op te noemen

Wanneer je stress hebt dan zijn er dus vrijwel altijd lichamelijke klachten als geestelijke klachten te benoemen.

Juist acupunctuur leent zich hier heel goed voor want vanuit de Chinese geneeskunde wordt er gediagnosticeerd vanuit een holistisch geheel. Er is dus geen standaard formule om stress te behandelen. Stress kan zich namelijk uiten in diverse klachten. Door het rangschikken van deze klachten zal een diagnose geformuleerd worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn Nier Yin leegte, Stijgend Lever Yang, Lever Qi stagnatie of een Milt Qi leegte. De WHO heeft acupunctuur sinds 2019 (eindelijk) erkent als volwaardige therapie voor stress gerelateerde klachten.

Een acupunctuur behandeling zorgt altijd wel voor een stuk ontspanning. Ik neem ruim de tijd voor jou en de behandeling. Liggend op de behandeltafel is het prima om even een power nap te nemen, terwijl de naaldjes hun werk doen.

Stress wordt gezien als een chronische klacht, dit betekent dat je zal moeten kiezen voor een behandeltraject. Dit klinkt als vanzelfsprekend maar ik wil niet de verwachting wekken dat stress na 1 acupunctuur behandeling genezen zal zijn. Soms duurt dit gewoon maanden en is geheel afhankelijk van jou als persoon en je leefomstandigheden.

 

Ben je geïnteresseerd en wil je een afspraak maken? Scroll dan iets naar beneden en doe een online boeking op een dag en tijdstip dat het jou uitkomt. De eerste intake duurt zo’n 90 minuten.
De nota kan mogelijk deels worden gedeclareerd bij je zorgverzekeraar, mits aanvullend verzekerd.
Ik heb ruime openingstijden, ook in de avond of op een zaterdag. Graag tot ziens!

Wil je meer informatie of mij bellen of mailen voor een afspraak? Dat kan natuurlijk ook. Onderaan deze pagina vind je een contactformulier en telefoonnummer.

Neem contact op

ADRES

Pompmolenlaan 26
3447 GK WOERDEN

richard @ acupunctuur-zoutman.nl

06 55528437