Last van Stress, Spanningen, Burnout?

Jouw Yin en Yang weer in balans dankzij Acupunctuur

Jouw therapeut voor pijn en andere aandoeningen

Welkom

Ik ben Richard Zoutman, gediplomeerd klassiek acupuncturist en behandel uiteenlopende klachten volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Zelfgenezing en Natuurgeneeswijzen hebben mij altijd aangetrokken. Het menselijk lichaam is van nature continu bezig om de evenwicht te bewaren, ook wel homeostase genoemd. Maar soms is er een verstoring en raakt het uit balans.

“Het mooie van dit vak vind ik de holistische wijze van diagnostiek. Lichaam en geest is één geheel, waarbij de balans tussen Yin en Yang de basis is.”

Stress is naast pijn is één van de grootste uitdagingen waar we momenteel mee te maken hebben in de gezondheidszorg. Acupunctuur is een veilige en effectieve methode voor om stress klachten te behandelen en verbetert de kwaliteit van leven.

“Het mooie van dit vak vind ik de holistische wijze van diagnostiek. Lichaam en geest is één geheel, waarbij de balans tussen Yin en Yang de basis is.”

Acupunctuur therapie bij stress klachten

Stress is tegenwoordig een voor de hand liggende klacht waar 50% van Nederland volgens de cijfers mee kampt. Oma vertelde wel eens, als je het woordje ‘te’ ervoor kan zetten, dan is het ongezond. En zo is dat zeker ook met stress; een korte periode stress op je werk, financiële of familiaire situatie zal in je leven waarschijnlijk meer dan eenmaal voorkomen. Maar wanneer het te vaak voorkomt of te langdurig aanblijft dan kan (lees: gaat) dit leiden tot lichamelijke en geestelijke klachten.

Het negeren van stress kan serieuze klachten teweeg brengen zoals een Burn-Out, depressie, angstaanvallen, hernia en pijnlijke onderrug klachten, oorsuizen, insomnia, hoge bloeddruk maar ook hart en vaat ziektes. Eigenlijk teveel om op te noemen

Wat doet Acupunctuur

Juist acupunctuur leent zich hier heel goed voor want binnen de Chinese geneeskunde wordt er gediagnosticeerd vanuit een holistisch geheel. Er is dus geen standaard formule om stress te behandelen. Stress kan zich namelijk uiten in diverse klachten. Door het rangschikken van deze klachten zal een diagnose geformuleerd worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn Nier Yin leegte, Stijgend Lever Yang, Lever Qi stagnatie of een Milt Qi leegte. De WHO heeft acupunctuur sinds 2019 (eindelijk) erkent als volwaardige therapie voor stress gerelateerde klachten.

Een acupunctuur behandeling zorgt altijd wel voor een stuk ontspanning. Ik neem ruim de tijd voor u en de behandeling. Liggend op de behandeltafel is het prima om even een power nap te nemen, terwijl de naaldjes hun werk doen.

Stress wordt gezien als een chronische klacht, dit betekent dat er over het algemeen meerdere behandelingen nodig zijn om te werken naar een herstel. Dit klinkt als vanzelfsprekend maar ik wil niet de verwachting wekken dat stress na 1 acupunctuur behandeling genezen zal zijn. Soms duurt dit gewoon maanden en is geheel afhankelijk van u als persoon en uw leefstijl en omstandigheden.

Investeer in jezelf

Wilt u meer weten of bent u benieuwd of acupunctuur de juiste therapie is voor uw (pijn)klacht? Neem dan contact met mij op. U kunt mij bereiken op 06-55528437 of stuur een bericht via onderstaand contactformulier.

Afspraak maken

Bent u geïnteresseerd en wilt u een afspraak maken? Scroll dan iets naar beneden en doe een online boeking op een dag en tijdstip dat het u uitkomt. De eerste intake duurt zo’n 90 minuten.

6 behandelingen, 5 betalen

Voor chronische klachten als stress, kunnen de therapie kosten aardig oplopen. Daarom bied ik u graag een gratis intake en behandeling aan, wanneer u kiest voor een pakket van 6 behandelingen. De kosten zijn dan na 6 behandelingen € 50,- per behandeling. De behandelfrequentie is bij voorkeur wekelijks en na enige vordering om de week.

De nota kan meestal deels worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar, mits aanvullend verzekerd.
Ik heb ruime openingstijden, ook in de avond of op een zaterdag. Graag tot ziens!

 

Boek direct online uw afspraak

Neem contact op

ADRES

Pompmolenlaan 26
3447 GK WOERDEN

richard @ acupunctuur-zoutman.nl

06 55528437