Over mij

Ik ben Richard Zoutman, woon samen met mijn vrouw en dochter in Woerden. Ik ben als kind zijnde al zeer ruimdenkend, nieuwsgierig en spiritueel aangelegd en heb een goed luisterend oor.

Mijn jongensdroom was om huisarts te worden en dat kwam door mijn eigen arts van toentertijd. Hij was een oude rot in het vak en erg betrokken. Hij gaf me altijd een dusdanig goed gevoel mee dat ik er van overtuigd was dat ik beter werd. Ik weet nog dat hij ook mijn tong bekeek.

Nadat mijn ouders helaas kort na elkaar ziek werden en veel te jong kwamen te overlijden, ben ik op zoek gegaan naar het hoe en waarom.

Jouw therapeut voor pijn en andere aandoeningen

Ik kwam in aanraking met de Chinese geneeskunde tijdens mijn zoektocht naar antwoorden over gezondheid en het voorkomen van ziektes. De grondslag hiervan is namelijk echt gebaseerd op het behouden en bevorderen van je gezondheid waarbij preventieve gezondheidszorg in de vorm van o.a. voeding, beweging, kruiden en acupunctuur onderdeel uitmaken. Ik raakte in de ban van deze holistische geneeswijze en besloot om met de studie acupunctuur te starten.

In die tijd had ik een eigen bedrijf, een telefonische computer helpdesk waarbij ik mensen op afstand hielp. Ik ben altijd al een behulpzaam persoon geweest met iets wat ik beheers en waarmee ik mensen verder kan helpen. Dit bedrijf heb ik 16 jaar gerund, ook tijdens mijn studie. Toen mijn bedrijf groeide was ik niet meer met klanten bezig, maar met het bedrijf en personeel. Ik merkte dat ik het 1 op 1 contact begon te missen, maar ook dat ik een nieuwe passie had gevonden.

Pijn en Acupunctuur

Ik beoefen Acupunctuur nu sinds 2010. In die tijd is mij opgevallen dat de meeste casussen chronische pijnklachten waren waar binnen de reguliere zorg geen oplossing voor gevonden kon worden. Leven met pijn kan dusdanig kwellend zijn dat het je nachtrust kan verstoren en je ook geestelijk uit balans kan raken. Bij nagenoeg iedereen heeft acupunctuur een positieve bijdrage geleverd.

Omdat ik zo blij wordt van de opgeluchte reacties heb ik hier mijn specialisatie van gemaakt. Ik behandel dus nu graag mensen met lichamelijke pijnklachten die nergens meer terecht kunnen of genoodzaakt zijn pijnstillers te gebruiken.

Het mooie van dit vak is ook dat het me blijft uitdagen en inspireren. Zo kwam ik tijdens de bijscholingen een hele effectieve methode tegen waarmee pijnklachten uiterst snel kunnen worden verbeterd. Dit heet de Global Balance Method van dr. Tan. Met deze werkwijze is het mogelijk om pijn direct sterk te reduceren of zelfs te laten verdwijnen, zonder dat ik de plek zelf behandel. De zieke en pijnlijke plek wordt dus met rust gelaten. Het grote voordeel van deze behandeling is dat het herstellend vermogen wordt versterkt en de klacht veel sneller oplost. 

Welke pijnklachten? Eigenlijk alle lichamelijk pijnklachten, de plek maakt gewoonlijk niet uit.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal, waarbij ik hoop dat het je aanspreekt zodat je aan mij denkt wanneer u hulp nodig heeft bij een pijnklacht. Je vindt in mij een behulpzame en empathische therapeut, die u graag helpt en sterk gelooft in het herstellend vermogen van de mens zelf.

Heb je pijnklachten wat aanhoudt en/of die onverklaarbaar zijn? Laat mij je helpen want er is altijd een kans op verbetering. Een betere doorstroming van energie en bloed in het lichaam kan enorm helpen om pijnklachten te verminderen. Ben je nu op zoek naar een therapeut en spreek ik, mijn visie en mijn werkwijze je aan? Maak dan nu kennis met mij. Vul onderstaand formulier in of, nog makkelijker, boek direct online je eerste afspraak.

Neem contact op

Praktijk Acupunctuur Zoutman

Contactpersoon: Richard Zoutman
Adres: Rijnstraat 52, Woerden
Mobiel: 06 - 555 284 37
email: richard@acupunctuur-zoutman.nl

KVK nummer: 30190947
AGB-zorgverlenerscode: 90-104148
AGB-praktijkcode: 900-63476
ZHONG (NVTCG): 2017057