Last van Acnes?

Snel verbetering en herstel in de buikwand dankzij Acupunctuur

Jouw therapeut voor pijn en andere aandoeningen

Pijnklachten verminderen bij Acnes; pijn in de buikwand

Ik ben Richard Zoutman, gepassioneerd klassiek acupuncturist en behandel uiteenlopende klachten volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Zelfgenezing en Natuurgeneeswijzen hebben mij altijd aangetrokken. Het menselijk lichaam is van nature continu bezig om de evenwicht te bewaren, ook wel homeostase genoemd. Maar soms is er een verstoring en raakt het uit balans.

Met acupunctuur worden vaak hele mooie resultaten behaald, de behandelingen zijn effectief en het herstel is duurzaam.

“Het mooie van dit vak vind ik de holistische wijze van diagnostiek. Lichaam en geest is één geheel, waarbij de balans tussen Yin en Yang de basis is.”

Robert Bijloos
Robert Bijloos
2024-02-01
Ik zocht verlichting van pijn veroorzaakt door gordelroos en ging opzoek naar een betrouwbaar acupunctuur adres. Die vond ik bij Acupunctuur Zoutman in Woerden. Na 4 behandelingen was de pijn verdwenen. Robert
Albert Ruijtenbeek
Albert Ruijtenbeek
2023-10-23
Na enige maanden van tinteling in de tenen van mijn linkervoet en steeds feller wordende pijnsteken -die vooral 's nachts onhoudbaar werden- en na bezoeken aan de huisarts en een verwijzing naar een neuroloog, vond ik op Google het adres van Richard Zoutman. Aanvankelijk stond ik nogal sceptisch t.o.v. acupunctuur, maar in korte tijd heeft Richard mij van die pijn afgeholpen. Al na de eerste behandeling verdween de ergste pijn en na 5 behandelingen was ik pijnvrij. Ik dank Richard ook voor de prettige gesprekken die we hadden tijdens de behandeling.
Melissa Schrauwen
Melissa Schrauwen
2023-05-04
Acupunctuur moet je ervaren, het is echt heel bijzonder en fijn! Oprecht een aanrader dus, rustige ruimte, hele fijne handelaar. Alles wordt in rust gedaan en naar jouw gevoel / dat wat nodig is.
Rayan Yekhlef
Rayan Yekhlef
2023-03-24
Zeer tevreden over Richard. Niet alleen zeer positief over zijn acupunctuur behandeling maar bied ook vooral een luisterend oor aan. Aanpak van de stressklachten heeft behoorlijk zijn vruchten afgeworpen. Ik raad Richard zeker aan! Dank hiervoor..!
Jessica-Jane Stam
Jessica-Jane Stam
2022-09-26
Na maanden zonder succes bij de fysiotherapeut voor mijn achillespees, na 4 behandelingen bij Richard volledig van de pijn af en zelfs 35+ km Pieterpad gelopen zonder pijn! Absoluut een aanrader!
F.J.P. Noij
F.J.P. Noij
2022-08-06
Enorme nekpijn. Via via bij dhr. Zoutman terecht gekomen. Toont zich een vakbekwaam persoon. Niet alleen dat, hij is ook zeer aimabel.
Jeroen Star
Jeroen Star
2021-07-01
Voor iedereen die een professionele en effectieve acupunctuur behandeling zoekt.
jaap verkuil
jaap verkuil
2021-06-26
Ik ging met knieklachten naar Richard toe omdat fysio niet het gewenste resultaat had. Na een paar behandelingen merkte ik al verbetering en na 6 behandelingen was de pijn zo goed als weg, samen met tips over voeding en levensstijl ga ik vol vertrouwen de zomer tegemoet.

Acupunctuur therapie bij Acnes klachten

Wanneer een zenuw in de buikwand langdurig bekneld raakt en pijn veroorzaakt, wordt dit Acnes genoemd. Deze chronische buikpijn kan verschillende pijn sensaties geven en wordt vaak erger bij lichamelijke bewegingen. Rust en ontspanning geeft vaak (tijdelijke) verlichting.

Met acupunctuur kan deze buikklacht goed verholpen worden. De behandelingen zorgen voor meer ontspanning in de buikwand waardoor de zenuw tot rust kan komen en minder of geen pijnprikkels geeft.

Het uitgangspunt bij de behandeling moet daarom zijn het bevorderen van de doorbloeding en energetische circulatie. Ik gebruik daarvoor de techniek van “The Balance Method”. Middels deze techniek zet ik naaldjes in het been of arm op een plek waarmee de energiebanen ter hoogte van de pijnlijke plek in de buik worden gebalanceerd. Hierdoor wordt direct de doorstroming en circulatie verbeterd waarbij je meestal na een paar seconden de pijn voelt afnemen. Wanneer we dan voldoende resultaat hebben bereikt, laten we de naaldjes nog even zitten zodat het lichaam kan wennen aan de nieuwe situatie.
Uiteraard moet dit worden herhaald waarbij er tijdens elk consult vooruitgang wordt geboekt.

Laser acupunctuur

Wanneer u liever geen naalden wilt voelen kan ook Lasertherapie worden ingezet. LLLT laser therapie is juist aan te raden wanneer er sprake is van uitputting omdat het laserlicht je voedt d.m.v. een energetische frequentie. Laser is ongevaarlijk, pijnloos en een prima alternatief voor acupunctuurnaalden.

Meer weten?

Wilt u meer weten of bent u benieuwd of acupunctuur de juiste therapie is voor uw Acnes / buikwand klacht? Neem dan contact met mij op. U kunt mij bereiken op 06-55528437 of stuur een bericht via onderstaand contactformulier.

Afspraak maken

Bent u geïnteresseerd en wilt u een afspraak maken? Scroll dan iets naar beneden en doe een online boeking op een dag en tijdstip dat het u uitkomt.

Behandelfrequentie

De behandelfrequentie bij pijn is bij voorkeur 1 x per week en na enige vordering kan dit met langere tussenpozen. De intake inclusief behandeling duurt zo’n 90 minuten en de vervolgbehandelingen duren ca. 60 minuten.

Vergoeding Zorgverzekeraar

De nota kan meestal deels worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar, mits aanvullend verzekerd.

Huisarts

Er is geen doorverwijzing nodig van uw huisarts. Al is het raadzaam om dit te bespreken wanneer u kiest voor een behandeltraject met acupunctuur. Dit wordt over het algemeen positief bevestigd.

Boek direct online uw afspraak

Neem contact op

Praktijk Acupunctuur Zoutman

Contactpersoon: Richard Zoutman
Adres: Rijnstraat 52, Woerden
Mobiel: 06 – 555 284 37
email: richard@acupunctuur-zoutman.nl

KVK nummer: 30190947
AGB-zorgverlenerscode: 90-104148
AGB-praktijkcode: 900-63476
ZHONG (NVTCG): 2017057