Een blessure of chronisch pijn?

Snel resultaat dankzij Acupunctuur

Jouw therapeut voor pijn en andere aandoeningen

Welkom

Ik ben Richard Zoutman, gediplomeerd klassiek acupuncturist en behandel uiteenlopende klachten volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Zelfgenezing en Natuurgeneeswijzen hebben mij altijd aangetrokken. Het menselijk lichaam is van nature continu bezig om de evenwicht te bewaren, ook wel homeostase genoemd. Maar soms is er een verstoring en raakt het uit balans.

“Het mooie van dit vak vind ik de holistische wijze van diagnostiek. Lichaam en geest is één geheel, waarbij de balans tussen Yin en Yang de basis is.”

Pijn en vooral chronische pijn is een van de grootste uitdagingen waar we momenteel mee te maken hebben in de gezondheidszorg. Acupunctuur is een veilige en effectieve methode voor pijnbestrijding en verbetert de kwaliteit van leven.

“Het mooie van dit vak vind ik de holistische wijze van diagnostiek. Lichaam en geest is één geheel, waarbij de balans tussen Yin en Yang de basis is.”

Acupunctuur therapie bij pijnklachten

 

Soorten pijn

Pijnklachten komen in alle soorten en maten voor. Pijn kan stekend en scherp zijn maar ook zeurend en dof. Pijn kan het ene moment licht voelbaar zijn en het andere moment spontaan zeer aanwezig. Pijn kan zich op één plek manifesteren maar ook verspringen.

Volgens de Chinese geneeskunde is pijn gerelateerd aan het niet vrij kunnen stromen van energie, bloed en vloeistoffen in de meridianen. Dus wanneer de doorstroming wordt geblokkeerd door spanning, blessure of andere trauma, ontstaat er pijn.

Pijn en emotie

Ook geestelijke spanning en onrust kan voor pijn zorgen omdat dit uiteindelijk leidt tot spanningen en blokkades in het lichaam. Geestelijke onbalans is in mijn optiek een grote veroorzaker van menige onverklaarbare chronische pijnklachten.

Dr Tan's Balance Method bij pijn bestrijding met acupunctuur

DR Tan’s balance method

Voor de behandeling van pijnklachten werk ik met de balancerende methode van dr Richard Teh-Fu Tan en hij is een pionier te noemen in dit vakgebied. Zijn methodiek is razend populair aan het worden omdat de resultaten vaak direct merkbaar zijn.

Effectief

Met deze methode worden naaldjes gezet op een andere plek (veelal armen en benen) dan het pijngebied waarbij er nauw gekeken en gemeten vanuit de exacte pijn locatie. Dit is zeer effectief en veilig omdat er geen naaldjes worden geplaatst in het pijnlijke gebied. De balancerende werking zorgt direct voor ontspanning, stimulatie en een betere doorstroming in het pijnlijke gebied wat het herstel bevordert.

Snel verlichting van pijn

Het uitgangspunt van deze methode is dat er tijdens de behandeling al een verlichting van de pijn voelbaar is. We gaan dus uit van direct merkbaar resultaat en dat maakt de Balance Method zo uniek en leuk!

Voor blijvende verbetering zal de behandeling nog een aantal keren herhaald moeten worden. Het uiteindelijke resultaat en de voortgang is logischerwijs afhankelijk van de ernst van uw klachten, uw leefsituatie en de reactie van uw lichaam op de behandelingen

Welke pijnklachten?

Pijnklachten zoals:

 • Abdominale pijn (buikpijnen)
 • (Onder)rug pijn
 • Hernia
 • Gewrichtspijn
 • Hoofdpijn
 • Nekpijn
 • Zitpijn
 • Genitale pijnen
 • Spierpijn
 • Schouderklachten/ Frozen Shoulder
 • Zenuwpijn/Ischias
 • Tennisarm
 • Hielspoor
 • Jicht
acupunctuur therapie bij pijn

Pijnvrij met acupunctuur

Acupunctuur als therapie kan zeer succesvol zijn bij de behandeling van pijn omdat het de doorbloeding en doorstroming bevordert van het aangedane gebied. Het kalmeert en stimuleert daarnaast ook de geest die een belangrijke rol speelt in de verwerking van pijn.

Er is wetenschappelijk aantoonbaar bewijs dat acupunctuur specifieke gebieden in de hersenen stimuleert wat leidt tot afgifte van diverse pijnstillende en ontstekingsremmende biochemische stoffen.

Acupunctuur kan helpen om chronische pijn te bestrijden door:

 • Stimulatie van zenuwen in spieren en ander weefsel, wat leidt tot de afgifte van endorfine en andere neurotransmitters zoals serotonine, en veranderingen in het deel van de hersenen dat pijn verwerkt.
 • Het stillen van pijn door alpha-adrenoceptor-mechanismen (Koo 2008).
 • Het verhogen van de afgifte van adenosine vanuit de hersenen, wat pijnstillende eigenschappen heeft (Goldman 2010).
 • Regulatie van het limbisch systeem (Hui 2009)
 • Het verminderen van ontstekingen door de afgifte van immuun-regulerende stoffen (Kavoussi 2007, Zijlstra 2003).
 • Het verbeteren van stijfheid en mobiliteit door lokale microcirculatie te bevorderen (Komori 2009), wat zwelling helpt oplossen.

Bronvermelding: Zhong.nl

De Wereld Gezondheid Organisatie (W.H.O.) heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de werking en effectiviteit van acupunctuur. Het rapport van de W.H.O. vindt u hier
De WHO heeft acupunctuur dan ook officieel erkent om diverse klachten mee te behandelen.

 

Investeer in jezelf

Wilt u meer weten of bent u benieuwd of acupunctuur de juiste therapie is voor uw (pijn)klacht? Neem dan contact met mij op. U kunt mij bereiken op 06-55528437 of stuur een bericht via onderstaand contactformulier.

Afspraak maken

Bent u geïnteresseerd en wilt u een afspraak maken? Scroll dan iets naar beneden en doe een online boeking op een dag en tijdstip dat het u uitkomt. De eerste intake duurt zo’n 90 minuten.

6 behandelingen, 5 betalen

Voor chronische pijn klachten kunnen de therapie kosten aardig oplopen. Daarom bied ik u graag een gratis intake en behandeling aan, wanneer u kiest voor een pakket van 6 behandelingen. De kosten zijn dan na 6 behandelingen € 50,- per behandeling. De behandelfrequentie is bij voorkeur wekelijks en na enige vordering om de week.

De nota kan meestal deels worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar, mits aanvullend verzekerd.
U kunt eigenlijk altijd bij mij terecht, ook in de avonduren en op een zaterdag. Graag tot ziens!

 

Boek direct online uw afspraak

Neem contact op

ADRES

Pompmolenlaan 26
3447 GK WOERDEN

richard @ acupunctuur-zoutman.nl

06 55528437